Alustab Eesti esimene seeniorpraktika programm

Ellu on kutsutud sotsiaalne algatus Seniorship, mis vahendab praktikaprogramme inimestele vanuses 50+ ja pakub mitmekesisust väärtustavatele organisatsioonidele põnevat koostöövõimalust. Seniorshipi eesmärk on luua vanematele inimestele võimalusi ümberõppeks ja tööturule naasmiseks läbi praktikal osalemise, suurendada mitmekesisust Eesti ettevõtetes ja vähendada tööjõupuudust.

Algatus on ka Heateo Sihtasutuse loodud ühiskondlike algatuste inkubaatori NULA osaleja. Seniorship on käivitamas pilootprojekti, mille käigus tuuakse turule esimesed seeniorpraktikad, esimeste seas otsitakse praktikante häirejuhtimisspetsialisti, tehniku ja projekti assistendi ametikohtadele. Pilootprojekti raames otsitakse ka ettevõtteid ja organisatsioone, kel oleks huvi programmis praktikapakkujana osaleda ja sellega anda jõudu positiivsele algatusele, mis Eesti tööturgu paremaks muudab. Mitmekesisuse kokkuleppega liitunutest on pilootprojektiga juba ühinenud näiteks Kaubandus-Tööstuskoda.

Hoolimata Eesti tööjõupuudusest tõdes ka meie kevadine uuring, et tööjõuturul esineb tugevat vanuselist diskrimineerimist ning vanuseline tõrjutus algab vahel juba 40.-45. eluaastast. Statistikaameti andmetel on 40% Eesti elanikest vanemad kui 50 eluaastat ning paarikümne aasta pärast moodustab see vanusegrupp kogu riigi tööjõust poole.

Kui soovid samuti pilootprojektis praktikapakkujana kaasa lüüa, tunned huvi või tekkis lisaküsimusi, anna endast märku Seniorshipi eestvedajale Anna-Liisa Palatule ja vaata lisa siit.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
Ostukorv