Inimõiguste keskust tugevdab erasektori kogemus

Alates 1. veebruarist alustas Eesti Inimõiguste Keskuses tööd pikaajalise erasektori kogemusega Peep Ehasalu, kes hakkab tegelema keskuse erinevate valdkondade kommunikatsiooniga.

„Keskuse inimeste erinevad kogemused täiendavad üksteist,“ ütles Inimõiguste keskuse juhataja Kari Käsper. „Eesti inimestele lähevad inimõigused üha enam korda, seega on meil suurem vastutus teha õiget asja viisil, mis jõuab paremini ühiskonnani. Peebu tasakaalukas suhtlusviis aitab kindlasti kaasa inimõiguste teemade laiemale mõistmisele ühiskonnas.“

Peep Ehasalu vastutusvaldkond hõlmab keskuse strateegilist kommunikatsiooni, meediasuhtlust erinevate projektide raames ja inimõigusalase kommunikatsiooni nõustamist.

„Ma ei ole niimoodi ehitatud, et võiksin rahulikult tõdeda „mul on kõik korras.“ Mulle läheb vägagi korda see, millises ühiskonnas me elame ja kui rahulikult võivad sama tõdeda kõik ühiskonna liikmed, kaasa arvatud mu kõige lähedasemad inimesed,“ kommenteeris Peep Ehasalu asumist uuele töökohale.

Peep Ehasalu on töötanud Sokos Hotels Tallinna kommunikatsioonijuhina, juhatanud üritusturundusfirmat Tequila AD ja Ühinenud Ajakirjade kliendilehtede osakonda, olnud reklaamibüroos TBWA/Guvatrak nii projektijuht kui copywriter, tutvustanud Soome kultuuri Soome instituudis Tartus ja Eesti kultuuri Helsingis Tuglase seltsis ning avaldanud üle kümne raamatu. Peep on õppinud Tallinna Pedagoogikaülikoolis, Helsingi ülikoolis ja läbinud juhikoolituse JOKO Executive Education Helsingin Kauppakorkeakoulus ning õpetanud Tallinna Ülikoolis nii soome kirjanduse ajalugu kui kommunikatsiooni. Viimase aasta on Peep töötanud vabakutselise kirjutaja ja ettevõtjana.

„Oma varasemates ametites olen alati välja jõudnud organisatsiooni ja laiemalt ühiskonna põhiväärtuste juurde – see on vundament, mille tugevusest sõltub terve ehitise vastupidavus,“ ütles Ehasalu. „Erafirmas saab bränd just väärtustest alguse. Inimõigused on vundament nii erasektori kui terve ühiskonna jaoks.“

Eesti Inimõiguste Keskus (EIK) on sõltumatu valitsusväline inimõigusorganisatsioon, mille missioon on luua üheskoos iga inimese inimõigusi austav Eesti. EIK korraldab oma tegevust vastavalt ühiskondlikele vajadustele, tegevuste fookuses on võrdne kohtlemine ja mitmekesisuse edendamine, varjupaigataotlejate ja pagulaste inimõigused. EIK on ÜRO pagulasameti UNHCR partner Eestis ja Eesti Mitmekesisuse Kokkuleppe koordinaator. Keskus jälgib üldist inimõiguste olukorda Eestis ja on 2007. aastast alates avaldanud aruannet inimõiguste olukorrast Eestis.

#keskus