Filmisoovitused inimõiguste huvilistele

Pimedate Ööde Filmifestival toimub 2017. aastal juba 21. korda. Tegime inimõiguste huvilisetele elu kergemaks: just neid filme peaksite vaatama minema.

Ekskavaator
Riik: Lõuna-Korea
Režissöör: Ju-hyoung Lee

Endine Lõuna-Korea sõdur osales 1980. aasta mais demokraatia eest võitlevate Gwangju üliõpilaste ülestõusu jõhkras ja paljude hukkunutega lõppenud mahasurumises. Ebainimlikud meetodid, mida sõdurid tookord tudengite vastu kasutasid, ei anna peategelasele rahu ka aastakümneid hiljem. Kui endine sõdur kaevab juhuslikult välja veresauna ohvrite jäänused, otsustab ta minevikuga tõtt vaadata ning otsib üles tollased käsuandjad ja täitjad.

Lisainfo ja linastusajad

Memm
Riik: India
Režissöör: Devashish Makhija

9-aastane Manda vägistatakse jõhkralt kohaliku poliitiku poja poolt ning visatakse prügimäel. Laps jääb ellu, kuid perekonnal soovitatakse mitte süüdistust esitada.Lapselapse kannatuste ja ülekohtuga ei suuda samas leppida vanaema Ajji, kes otsustab ise õigust mõista.

Lisainfo ja linastusajad

Pall
Riik: Itaalia
Režissöör: Pasquale Scimeca

Giampietro Balia on filmi tutvuseks kirjutanud: Sierra Leones, Alžeerias ja Sitsiilias filmitud “Pall” lammutab tükkideks kõik, mida arvasime end teadvat pagulaskriisist, ja pakub seninägematut dokumentaalset pilguheitu sellele, mis juhtub enne teekonna alustamist.

Lisainfo ja linastusajad

Armastus ja Shukla  
Riik: India
Režissöör: Siddhartha Jatla

Läbi peategelasest rikšajuhi töö – ja eraelu avab film vaatajale India ühiskonnas eksisteeriva terava sotsiaalse ja majandusliku lõhe. Lisaks on filmi fookuses korraldatud abielud, nii mehe kui naise pilgu läbi ja ühiskondlikud traditsioonid, mis Indias endiselt püsivad.

Lisainfo ja linastusajad

Kokku kootud
Riik: Jaapan
Režissöör: Naoko Ogigami

Kes või mis loob perekonna? 11-aastane Tomo leiab armastuse ja igatsetud hoolitsuse oma onu ja tema transsoolise tüdruksõbra juures. Ühiskonna eelarvamusi ja ka enda hirme, ärritusi aitab filmis leevendada tegelaste ühine kudumishuvi.

Lisainfo ja linastusajad

Protsess: Venemaa riik Oleg Sentsovi vastu  
Riigid: Eesti, Poola, Tšehhi
Režissöör: Askold Kurov

Dokumentaalfilm jälgib tuntud Ukraina filmirežissööri Oleg Sentsovi kohtumenetlust, mida on laialdaselt peetud poliitiliseks, õigusriigile mitte kohaseks ja kasutataud tõendeid ebapiisavateks.  Sellegipoolest mõisteti Sentsov 20 aastaks vangi.

Lisainfo ja linastusajad

Mehed ei nuta                                                                                            
Riigid: Bosnia ja Hertsegoviina, Sloveenia, Horvaatia, Saksamaa
Režissöör: Alen Drljević

Millise jälje jätab sõda võidelnud sõjaveteranidesse? Kui kaua kestavad lahingud edasi hinges kas on võimalik leida üldse rahu, selle leidmisele jäävad ette vanad pinged rahvuse ja usu põhjal ning meestelt oodatav macho-olek.

Lisainfo ja linastusajad 

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
Ostukorv