Marianne Meiorg asub end soouuringute alal täiendama

Aeg on küps, et uusi teadmisi omandada. Koos kõigi õppuritega Eestis, alustan ka mina sellel aastal taas kooliteed. Asun järgmisest nädalast õppima Budapesti Central European University’sse, soouuringute erialale. Õpingud on küll samas valdkonnas, milles olen ise keskuse algusest peale tegutsenud, kuid veidi teise nurga alt, keskendudes soo teemadele. Olen oma töös näinud, et soolise võrdõiguslikkuse teemad vajavad Eestis tugevat tõuget ning ma loodan, et saan selleks lisateadmisi ja inspiratsiooni just jätkuvate õpingute käigus.

Olen keskuses töötanud selle algusest peale – juba siis, kui olime veel ülikooli osa (alguses Audentese Ülikool ja siis Tallinna Tehnikaülikool). Minu roll on olnud pidevas muutuses, mis on pakkunud rohkelt põnevust ja õppimisvõimalusi. Samas aga jäi ajast väheseks, et täiendada pidevalt oma teoreetilisi teadmisi. Ootan nüüd põnevusega kahte järgnevat aastat, et pühenduda õpingutele ning loodan, et selle käigus avaneb nii mulle kui ka keskusele uusi uksi.

Minu praegused kohustused võtavad osaliselt üle minu tublid kolleegid. Nii näiteks hakkavad võrdse kohtlemise võrgustiku koordineerimisega tegelema Merle Albrant ja Johannes Merilai ning strateegilise hagelemise tegevuse edasiarenduse võtab enda kanda Kelly Grossthal. Seega, kui teil on võrdse kohtlemise teemal mõtteid või küsimusi, siis Merle ja Johannes abistavad teid valdkonna arengu ja arendamise küsimustes ning Kelly poole saab pöörduda, kui tekkinud on diskrimineerimiskahtlus.

Siiski jään keskusega ka õpingute ajal otsapidi seotuks. Viin lõpuni oma tegevused mitmes käimasolevas projektis: koordineerin uuringut afrofoobiast Eestis, mis on Keskuse panus ENAR-i igaaastasesse variraportisse, jätkan peaeksperdina “Inimõiguste Giidi” väljatöötamist ning koordineerin keskuse koostööd Euroopa Soolise Võrdõiguslikkuse Instituudiga. Olen endiselt kirja teel kättesaadav ning saan vajadusel abistada ja suunata.

Olen keskuses töötades mõõtmatul määral kasvanud ja õppinud, nii erialaselt kui isiklikul tasandil. Suur tänu kõigile selle aja eest. Loodan teiega taas koos töötada, kui õpingud lõpetatud ja energia haripunktis!

Kõike head meile kõigile alanud kooliaastaks!

Marianne Meiorg

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
Ostukorv