Inimõiguste nädal

10. detsember on rahvusvaheline inimõiguste päev – just sel kuupäeval 1948. aastal võttis ÜRO peaassamblee vastu inimõiguste ülddeklaratsiooni. Eesti vabaühendused tähistavad tänavu 65 aasta möödumist deklaratsiooni vastuvõtmisest erinevate inimõigustele pühendatud üritustega, mida jätkub terveks nädalaks ja kauemakski.

NB! Kava on esialgne ja võib muutuda!

Teisipäev, 3. detsember – Eesti Puuetega Inimeste Koda tähistab rahvusvahelist puuetega inimeste päeva.

Pühapäev, 8. detsember –  noortekonverents pagulaste teemal, korraldajaks Inimõiguste InstituutSA Unitas ja Avatud Vabariik koostöös Riigikogu inimõiguste rühmaga.

Esmaspäev, 9. detsember – Eesti Pagulasabi ja Eesti Inimõiguste Keskuse heategevusüritus Estonia Talveaias, kus tutvustatakse Eestis elavate pagulaste probleeme ja kogutakse annetusi Tartus avatava pagulaskeskuse jaoks.

Teisipäev, 10. detsember – Inimõiguste Instituudi inimõiguste aastakonverents ”Inimõigused ja ühinemisvajadus”.

Kolmapäev, 11. detsember – Avatud Eesti Fondi arutelu Vene inimõigusaktivistide Artemi Troitski ja Konstantin Baranoviga sarjas “Venemaa hääled” ning filmi- ja vestlusõhtu Transnistriast, kus esilinastub dokumentaalfilm “Fortress” ja saavad sõna Transnistria kodanikuaktivistid.

Neljapäev, 12. detsember – Inimõiguste Instituudi näituse “Inimõigustest nõukogude ühiskonnas” avamine Eesti Rahvusraamatukogus.

Reede, 13. detsemberEesti LGBT Ühing korraldab pressihommiku inimõiguste olukorrast Venemaal Sotši olümpiamängude valguses.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#inimoigused-eestis
Ostukorv