Ühine üleskutsega massilise jälitustegevuse vastu

Eesti Inimõiguste Keskus kutsub üles avaldama oma toetust väljendusvabadusele ja privaatsusõigusele ning nõudma Euroopa Liidu valitsusjuhtidelt, et nad väljendaksid selget ja ühemõttelist vastasseisu massilisele jälitustegevusele.
.
Hiljutised paljastused ajakirjanduses näitavad, et valitsused kasutavad digitaalset tehnoloogiat, et jälgida e-kirju, telefonikõnesid ja külastatud veebilehti. See on rünnak sõnavabaduse vastu ning privaatsuse rikkumine.
.
“Võttes selge hoiaku massilise jälitustegevuse vastu kinnitavad Euroopa Liidu valitsusjuhid, et sõnavabaduse ja privaatsuse kaitse on nende jaoks oluline,” ütles Eesti Inimõiguste Keskuse juhataja Kari Käsper.
.
Petitsiooni toetavad mainekad rahvusvahelised vabaühendused Index on CensorshipAmnesty InternationalReporters Without Borders, Article 19, Euroopa ajakirjanike föderatsioon, Rahvusvaheline ajakirjanike föderatsioon, PEN InternationalElectronic Frontier Foundation ja paljud teised.
.
Eesti Inimõiguste Keskus on üleskutsega ühinenud ning kutsub kõiki, kes hindavad väljendusvabadust ja privaatsusõigust, samuti petitsiooniga ühinema. Seda saab teha eesti keeles siin: http://chn.ge/1dtKmpW
.
Eesti Inimõiguste Keskus on avalikes huvides tegutsev sõltumatu sihtasutus, mille eesmärgiks on edendada inimõiguste kaitset Eestis ja mujal.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#inimoigused-eestis
Ostukorv