Anni Säär osales inimkaubanduse vastasel platvormil

31. mail toimus esimene Euroopa Liidu kodanikuühiskonna platvorm inimkaubanduse vastu (EU Civil Society Platform against Trafficking in Human Beings) Brüsselis. Varjupaigataotlejate õiguskliiniku nooremõigusekspert Anni Säär külastas platvormi inimõiguste keskuse poolt, lisaks osales Eestist ka Eesti Pagulasabi esindaja.

Platvormist võtsid osa kõikide liikmesriikide (v.a. 1 liikmesriik) ning Horvaatia pädevad kodanikuühiskonna esindajad. Platvormi vedas ja päeva võttis kokku Myria Vassiliadou (EU Anti Trafficking Coordinator, European Commission). Päeva esimeses pooles oli palju esinejaid, kes rääkisid inimkaubandusest ning sellest, kuidas selle vastu saaks proovida võidelda. Leiti, et kodanikuühiskonnal on suur roll inimkaubanduse vastu võitlemisel ning inimkaubandusohvrite abistamisel. Samuti toimus diskussioon, kus kodanikuühiskonna esindajad said võtta sõna ning hiljem tekkinud küsimustele vastati esinejate poolt.

Kõik platvormil osalejad jaotati päeva teises pooles töögruppidesse: 1) EL-i kodanikuühiskonna platvormi prioriteedid; 2) Kaasamine ja koostöö kodanikuühiskonna ning liikmesriikide ning  kolmandate riikide vahel – platvormi roll; 3) Interneti ja inimkaubanduse vaheliste ühenduste uurimine – väljakutsed ja võimalused). Töögruppide arutelude tulemustel tehti ettepanekud, mida ja kuidas saaks muuta või mida tuleks ette võtta. Antud platvormil said osalejad palju uusi kontakte, kellega võimalusel koostööd teha.

Platvormil esitatud kõned ja tulemus laadidakse üles nii pea kui võimalik, antud hetkel on seal nähtav video Cecilia Malmströmi kõne kohta, seega kõikidel võimalus ürituse kokkuvõtet näha lehel: http://ec.europa.eu/anti-trafficking/ .

Uus platvorm toimub sügisel ning osavõtjad peaksid olema samad.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#inimoigused-eestis
Ostukorv