Eesti Inimõiguste Keskuse töö seadus- ja poliitikaloomes

Eesti Inimõiguste Keskus on 2012. aasta lõpus ja 2013. aasta alguses osalenud ühe huvigrupina erinevate seaduseelnõude ja poliitikadokumentide aruteludel.
.
Pikaajaliseim töö on olnud karistusseadustiku muutmise seaduse eelnõuga, mille raames on Keskus kommenteerinud viha õhutamise kohta käivaid sätteid ning osalenud kolmel ümarlaual. Jaanuaris esitas Keskus karistusseadustiku viimase versiooni kohta uued kommentaarid.
.
Jaanuaris esitas Keskus seisukoha nn inimkaubanduse direktiivi ülevõtmise seaduse eelnõu kohta ning esitas mitmeid soovitusi selle parendamiseks. Samuti esitas Keskus jaanuaris seisukoha välismaalasele rahvusvahelise kaitse andmise seaduse ja sellega seonduvate seaduste muutmise seaduse (354 SE) juurde. Sellega seoses osalesid Keskuse juhataja Kari Käsper ja ekspert Anne Veerpalu 28. jaanuaril ka Riigikogu põhiseaduskomisjoni istungil, et Keskuse seisukohti tutvustada ning 18. veebruaril osales Anne Veerpalu ühes keskuse pagulaste õigusabikliiniku nooremõiguseksperdi Anni Sääriga ka sarnasel arutelul siseministeeriumis.
.
Veebruaris on Keskuse võrdse kohtlemise programmi juht Marianne Meiorg ning õigusekspert Merle Albrant osalenud ka uue arengukava “Lõimuv Eesti 2020” ettevalmistustöödes. Merle Albrant viib koos Tallinna Ülikooli eksperdi Maaris Raudsepaga läbi teemaarutelu “ühiskonna sallivus”, mis on sisendiks aasta lõpuks valmivale arengukavale.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#inimoigused-eestis
Ostukorv