Inimõiguste päeval kogutakse raha pagulaste toimetuleku toetuseks

Täna, 10. detsembril algusega kell 19.00, tähistavad Eesti Pagulasabi MTÜ ja Eesti Inimõiguste Keskus heategevusliku üritusega “Ma toetan pagulasi” ülemaailmset inimõiguste päeva. Üritus toimub Telliskivi Loomelinnaku saalis (Telliskivi 60a) ja sissepääs maksab 3 eurot. Piletitulu läheb pagulaste toimetuleku ja lõimumise toetamiseks.”Inimõiguste olukorda näitab kõige paremini see, kuidas koheldakse kõige haavatavamaid. Tagakiusamise tõttu oma koduriigis Eestist varjupaika otsivate inimeste inimõigused on suuremas ohus, sest nad on võõras keskkonnas, mida nad ei tunne ega oska ise oma õigusi kaitsta”, ütles Eesti Inimõiguste Keskuse juhataja Kari Käsper.

“Kuigi viimasel ajal on riigipoolne tugi pagulaste toimetuleku osas paranenud, napib siiski olulisi tugiteenuseid, sh keeleõpe, elukoha leidmine, nõustamine töökoha leidmisel, aga ka näiteks abi ravimite soetamiseks. Paraku need on just need kulutused, mida pagulased ise katta ei suuda, ” sõnas Eesti Pagulasabi juhatuse liige Ingi Mihkelsoo.

Just seetõttu tähistatakse inimõiguste päeva heategevusliku üritusega, millega kogutud raha kasutatakse uuel aastal käivitatavate eesti keele kursustega ning tööotsingutega seotud kulutuste katteks. Korraldajate lootus on, et annetuste abil saab eesti keelt õppida järgmisel aastal vähemalt viis pagulast.

Heategevusüritusel kõneleb Eestis elav Valgevene poliitpõgenik Andrei Abozau oma loo – miks temast sai pagulane ja mismoodi ta Eestis kohanenud on. Muusikat teevad Savva Terentjev (klaveril) ja Matthew Hyde (kontrabassil) ning DJ Maali (MTÜ Reggae.ee).  Pakutakse ka pagulaste poolt valmistatud eksootilisi sööke ning soovijad saavad keha kaunistada hennamaalingutega. Õhtut juhib Andri Maimets.

 
Üritust sponsoreerivad: Telliskivi Loomelinnak (telliskivi.eu), MTÜ Mondo (muudamaailma.ee), Ravecast muusikaseadmete e-pood (djtehnika.ee), Otsiturundus OÜ, Güllüoğlu food OÜ (gulluoglu.ee), Restoran Kathmandu Hill (kathmanduhill.ee), Coca Cola HBC Eesti AS, Helivald OÜ.
Üritus toimub Eesti Pagulasabi projekti “Pagulasabi annetuste kogumise ja korjanduste läbiviimise arendamine” raames, mida rahastab regionaalministri valitsemisala ja Kodanikuühiskonna Sihtkapital. 
Vaata ka Facebook‘i.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#pagulased
Ostukorv