tARTuFFil käsitletakse rahvusvahelise sundrände teemat

Esmaspäeval, 6. augustil algaval Tartu Armastusfilmide Festivalil tARTuFF käsitletakse rahvusvahelise sundrände teemat – seda nii kuues Athena Keskuses näidatavas dokumentaalfilmis, ühes Raekoja platsil linastuvas mängufilmis, Pauligi kohvitelgis toimuval arutelul kui ka kohtumisel režissöör Mervi Junkkoneniga.

Kolmapäeval, 8. augustil toimub Pauligi kohvitelgis arutelu teemal “20 aasta jooksul 60 pagulast – palju või vähe?”, kus teema üle arutlevad Kristi Toodo Eesti Inimõiguste Keskusest, Ingi Mihkelsoo MTÜst Pagulasabi, Juhan Saharov MTÜst Johannes Mihkelsoni Keskus ja Lehte Rootsi Tallinna Tehnikaülikoolist. Arutelu juhib Kari Käsper.

Samal päeval toimub Pauligi telgis kohtumine filmi “4 piinamise lugu” režissööriga Mervi Junkkoneniga. Film linastub kolmapäeval Athena Keskuses. Lisaks näidatakse Athenas veel viit sundrände ja migratsiooni teemadele keskenduvat filmi: “Au Pair“, “Illegaalsed emad“, “Jookse elu eest“, “Kassimi unistus” ja “Üheksa muusat“.

Neljapäeval, 9. augustil linastub Raekoja platsil parima võõrkeelse filmi Oscari nominenti “Härra Lazhar“.

Rahvusvahelise sundrände teema käsitlemine tARTuFFi raames toimub Eesti Inimõiguste Keskuse projekti “Rahvusvahelise sundrände suhtes teadlikkuse tõstmine Eesti ühiskonnas” raames, mida kaasrahastavad Euroopa Liit Euroopa Pagulasfondi kaudu ja EV Siseministeerium.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#pagulased
Ostukorv