Toimus esimene inimõiguste organisatsioonide ümarlaud

Pisut enam, kui kuu aega tagasi, 16. veebruaril, toimus Eesti Inimõiguste Keskuse ja Eesti Inimõiguste Instituudi eestvedamisel esimene inimõigustega tegelevate organisatsioonide ümarlaud eesmärgiga teha inimõiguste valdkonnas enam koostööd.

Ümarlaual osalesid lisaks ka Gendy, MTÜ Eesti Gei Noored, Eesti Naisuurimus- ja Teabekeskus, Fenno-Ugria Asutus, Eestimaa Rahvuste Ühendus ja  Lastekaitse Liit. Kõik organisatsioonid andsid oma senistest tegevusest ja tulevikuplaanidest lühikese ülevaate.

Et tegu oli esimese taolise ümarlauaga, kaardistati eeskätt senist olukorda ja vaadati põgusalt ka tulevikku – näiteks millised on organisatsioonide koolitusvajadused ja millistes valdkondades saaks kohe koostööga alustada. Muuhulgas arutasid organisatsioonid  ühtlustatud inimõiguste alaste nõustamiste vormi, mille kasutamisel saaks paremini statistikat pidada ning ühiskonnale paremat infot anda suurematest valupunktidest.

Järgmine inimõiguste ümarlaud toimub maikuus.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#pagulased
Ostukorv