Tegevused inimõiguste keskuses 2012. aastal

2012. aasta on Eesti Inimõiguste Keskuse jaoks alanud töiselt. Jätkub nii võrdse kohtlemise kui ka varjupaigataotlejate õigusnõustamine ning kokku pannakse aastaaruannet “Inimõigused Eestis 2011”.

Ka seekordne aruanne kajastab viimase aasta arenguid ning suuremaid probleeme pea kõigis Euroopa inimõiguste konventsioonis sisalduvates õigustes ning sarnaselt eelnevatele aastatele, panustavad aruande valmimisse mitmed oma ala eksperdid. Aruanne avaldatakske nii eesti, vene kui ka inglise keeles (nii paberkandjal kui ka veebis) ning tulemusi tutvustatakse kevadel.

Lisaks sellele jätkab keskus ka õigusnõustamise pakkumist. Seda nii (eba)võrdse kohtlemise küsimustes kui ka pagulastele ja varjupaigataotlejatele.

Võrdse kohtlemise nõustamine toimub igal kolmapäeval kell 11.00 – 15.00 kas telefoni teel (644 5148) või e-posti kaudu (info@inimoigused.ee) ning vajadusel saab peale esmast kontakteerumist kokku leppida aja, mil nõustajaga kohtuda. Nõustamine toimub nii eesti, vene kui ka inglise keeles ja teenus on tasuta.  Kui on kahtlus, kas ebavõrdne kohtlemine on siiski aset leidnud, võib seda kontrollida kasutades diskrimineerimiskompassi, kust on võimalik ka nõustajaga otsekontakteeruda.

Jätkub pagulaste ja varjupaigataotlejate õigusnõustamine, tagamaks ligipääsu õiglasele ja asjakohasele varjupaiga menetlusele. Nõustamine toimub teisipäeviti kell 15.00 – 17.00. Õigusnõustamise raames otsime ka aktiivselt uusi praktikante, kelleks ootame teise või kolmanda kursuse õigustudengeid. Praktikandid saavad võimaluse osaleda juristide ja advokaatide juhendamisel reaalsetes kaasustes. Huvi korral palume ühendust võtta projektijuhi Kristi Toodoga (kristi.toodo@inimoigused.ee).

Lisaks panustab keskus aastaringselt erinevate monitooringute ja aruannete kirjutamisse, millest jooksvat infot leiab kodulehelt: www.inimoigused.ee

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#inimoigused-eestis
Ostukorv
  • Ostukorv on tühi.