Kokkuvõte pagulaste õiguskliiniku poolaasta tööst

2014. aasta esimene poolaasta on inimõiguste keskuse pagulaste õiguskliinikule olnud tunduvalt klientiderohkem kui varasemad perioodid. 2013. aastast jätkas nõustamisel tänavu 29 klienti, esimesel poolaastal nõustasime kokku 58 varjupaigataotlejat.

Selle aja jooksul tuvastati 10 varjupaigataotlejat pagulastena, kolm lahkusid vabatahtlikult, neli lahkusid menetluse kestel omavoliliselt Eestist, üks saadeti Dublini määruse kohaselt Rootsi, neljaga lõpetati nõustamine vajaduse äralangemise tõttu, ühega plaanime edasi minna Euroopa Inimõiguste Kohtusse, kaheksa taotlejaga on hetkel kohtumenetlus käimas ning 27 ootavad otsuseid, kellest kaks ootavad ka küsitluse läbiviimist.

2014. aasta esimesel poolel saavutasime võite ka kohtutes.

17. juunil andis Riigikohus menetlusload kolmele esitatud määruskaebusele seoses kinnipidamiskeskusesse paigutamisega. Antud asjas esindas meie kliente vandeadvokaat Anneli Aab advokaadibüroost Aivar Pilv.

20. juunil seljatas vandeadvokaat Siiri Malmberg Hansa Law Office’st kohtus Politsei- ja Piirivalveameti – kohus rahuldas kaebuse Politsei- ja Piirivalveameti otsuse varjupaigataotluse tagasilükkamise ja elamisloa andmisest keeldumise peale ning saatis asja PPA-le uueks läbivaatamiseks.

Eesti Inimõiguste keskus tänab vandeadvokaate Anneli Aabi ning Siiri Malmbergi suurepärase koostöö eest ning panuse eest!

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#pagulased
Ostukorv