Ukraina noorte võimestamine keskendub inimõiguste kaitsele ja kodanikuaktiivsuse edendamisele

Inimõiguste keskus koostöös Rahvusvahelise Migratsiooniorganisatsiooniga (IOM) viib läbi projekti, mille eesmärgiks on anda Ukraina noortele teadmised ja tööriistad inimõiguste kaitse ja kodanikuaktiivsuse edendamiseks oma kogukonnas.

Noortele suunatud projekti peamine eesmärk on suurendada Ukrainast pärit põgenike teadmisi demokraatiast, inimõiguste kaitsest ja võrdse kohtlemise põhimõtetest. Projekti tegevustesse kaasatakse ka Eesti noori, et aidata kaasa Ukraina noorte kohanemisele, toetada üksteiselt õppimist ning kogemuste ja mõtete vahetamist kahe kogukonna vahel.

Plaanitavad tegevused hõlmavad kaasavat inimõiguste hariduse koolituskursust, järelkohtumisi veebis ja mentorlust. Lisaks saavad  koolitusel osalenud noortel projekti käigus viia ellu oma algatusi, et inimõiguste ja demokraatia teemad jõuaksid erinevate kogukondadeni. Noorte endi ellu kutsutud ja läbi viidud projektid peaksid järgmise aasta kevadel jõudma ligi 200 Eesti ja Ukraina nooreni üle Eesti. Algatuste elluviimise planeerimist ja läbiviimist toetavad IOM-i mentorid.

Projekti rahastab Euroopa Majanduspiirkonna ja Norra finantsmehhanismide kahepoolsete suhete fond.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#inimoigused #pagulased
Ostukorv