Millest peab loobuma, et anda?

Selleks, et jagada andmise rõõmu, on osad meie keskuse kollektiivist lubanud novembrikuus loobuda mõnest heast ja paremast kiusatusest, millega säästetud raha ka kuu lõpus edasi annetame. Seda, kellel lubadus edukalt täide läks või kes kiusatusele järele andis, saad jälgida terve kuu vältel meie sotsiaalmeedias. Olgu selleks kiusatuseks mõni maiustus või kinoskäik, saad sinagi meie üleskutses kaasa lüüa. Selleks pane iga kord, kui oma kiusatusest loobud, kirja palju raha sa sellega säästsid, kuu lõpus lööme arvud kokku ning üheskoos saame seista hea hoolimise ja ühtsuse eest.

Keskuse tiimist liituvad üleskutsega Joosep, Marleen, Helen ja Mari-Liis, kes loobuvad novembrikuus heast ja paremast. Uudise üle pole õnnelik ka Mr Fox.

Annetamistalgud (inglise keeles Giving Tuesday) algatati 2012. aastal USAs vastukaaluks musta reede ja küber esmaspäeva ostupühadele. Rahvusvaheline heade tegude päev on jõudnud üle 80 riiki kogu maailmas, mil inimesed teevad head, et ühiskonnale tagasi anda ja oma kogukonna heaolule kaasa aidata.

Eestis toimuvad annetamistalgud neljandat korda. Vabaühenduste Liit veab eest vabaühenduste ja teiste organisatsioonide algatusi, millega kogutakse erinevate ühiskondlike probleemide lahendamiseks annetusi. Kõik aktsioonid jõuavad talgukaardile annetamistalgute kodulehel Heade tegude päev – Annetamistalgud. Annetamistalgutel on kolme eelneva aastaga heategevuseks kogutud üle 500 000 euro. Ka Eesti Inimõiguste Keskus on igal aastal annetamistalgutel osalenud.

Eesti inimesed annetavad igal aastal üha enam ja tahavad nõnda ühiskonna arengusse panustada. Kui näiteks 2016. aastal annetasid Eesti inimesed vabaühendustele 31,1 miljonit eurot, siis 2020. aastal juba 48,7 miljonit eurot. See on siiski pea kolm korda vähem kui Eesti inimesed kulutavad Statistikaameti andmetel suhkru ja maiustuste peale. Keskmine Eesti annetaja annetab aastas heategevuseks 50 eurot ehk pisut üle nelja euro kuus.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
Ostukorv