Aita tasuda varjupaigataotlejatele vajamineva tõlketeenuse eest!

Eesti Inimõiguste Keskus pakub kõikidele siinsetele varjupaigataotlejatele tasuta õigusabi. Keerulised sündmused kogu maailmas on aga tekitanud olukorra, kus abivajajaid on tavapärasemast rohkem ja meil ei ole võimalik katta kõiki tõlkekulusid.

Meie taskud on selleks aastaks tühjad, aga tasuta õigusnõu ja hädatarvilikku tõlketeenust vajavad varjupaigataotlejad koos peredega just praegu. Seega kogume nende aitamiseks ja tõlkekulude katmiseks kuni 1. oktoobrini annetusi.

Eestilt on viimastel kuudel rahvusvahelist kaitset palunud põgenikud nii Valgevenest, Afganistanist, Iraagist kui Süüriast. Nad on segaduses ja hirmul ega tea, mis neist edasi saab. Selge ja arusaadav tasuta õigusabi on varjupaigataotlejatele märkimisväärse tähtsusega. Tihti on õigusnõustamine võimalik aga vaid tänu tõlgile. Mõnikord saab sobilikku tõlketeenust tellida ainult välismaalt.

Aita meil aidata! Me vajame 2000 eurot, et pakkuda neile varjupaigataotlejatele, kes tänaseks Eestisse on jõudnud, aasta lõpuni tõlkega õigusnõustamist. Kõik septembrikuu annetused lähevad tõlketeenuste eest tasumisele, kuniks vajaminev summa on koos. Seega ülekandes eraldi selgitust lisama ei pea. Aitäh, et annetad!

Miks meie töö nii vajalik on?

Keskusel on Eestis varjupaigataotlemise valdkonnas ainulaadne õiguspädevus ja tegutsemisaja jooksul oleme nõustanud sadu abivajajaid. Varjupaigataotlejatele õigusnõu andmine on vajalik, et varjupaigamenetlus oleks neile arusaadav ja toimuks võimalikult tõhusalt. Tänu tasuta õigusabile mõistavad taotlejad paremini oma õigusi ja kohustusi ning saavad menetlusele võimalikult palju kaasa aidata. Politsei- ja piirivalveametil sujub teadliku ja abivalmi varjupaigataotlejaga koostöö hõlpsamalt ning menetlus on kiirem ja vähem kulukas. Seega on tasuta õigusabi kasulik nii taotlejale kui riigile.

Aita tasuda õigusabi tõlkekulude eest!

Selge ja arusaadav tasuta õigusabi on varjupaigataotlejatele ning nende peredele hädatarvilik. Aitäh, et aitad oma annetusega tasuda selleks vajaliku tõlketeenuse eest!

Annetan
#annetused #pagulased
Ostukorv