Proovi mitmekesisuse päeva mõnusaid maitseid!

Mitmekesisuse päev keskendub sel aastal taas toidule. Kutsume kõiki külastama toidukohti, mis pakuvad mitmekesisuse päeva eripakkumisi. Need on kohad, kus võrdne kohtlemine on au sees ning uute maitsete avastamine garanteeritud!

Mitmekesisuse päeval, 17. aprillil tähistame üheskoos kõike seda, mis meid erinevaks teeb ja ühte seob. Sel päeval pöörame tähelepanu iga inimese tähtsusele ja väärtusele ettevõtetes, organisatsioonides ja ühiskonnas laiemalt. Mitmekesisus viib meid edasi kiiremini, kaugemale, kõrgemale – mitmekesisuses on jõud!

Eestis on aastate jooksul uksed avanud mitmed restoranid ja kohvikud, kus teise kultuuri esindajad jagavad meiega kirge oma koduköögi vastu. Samuti on nagu seeni pärast vihma avatud uusi taimse menüüga toidukohti. Rääkimata kohvikutest, mis pakuvad eksootilistel maadel maitsetega täitunud kohviubadest röstitud imelist kohvi või aasia ja itaalia mekiga elamusi pakkuvatest restoranidest. Mitmekesisuse päevaga liitunute seas on nii vanu tuttavaid kui ka uusi üllatajaid.

Tule proovima kas üksi, perega või kogu kollektiiviga – eripakkumisi leiab kohvikutest üle Eesti. Programmiga on liitunud Kärdlas asuv itaalia restoran Mamma Mia, Tallinna parimaid falafele pakkuv Papa Joe, Süüria pagulaspere kohvik Ali Baba, aga ka kohvik Mahedik Pärnust ja restoran Jakobi Jalats Tartust. Need on vaid mõned, kes sel päeval eripakkumisega välja tulevad. Jälgi infot kampaanias osalevate kohvikute-restoranide kohta Facebookis.

Mitmekesine toit teeb meid terveks ja õnnelikuks, maailma maitsed ja erinevad rahvusköögid pakuvad põnevaid elamusi, uudsed toorained toovad avastamisrõõmu. Toit on oluline osa kultuurist ning selle taga on mitmekesised inimesed ja lood. Tule naudi kõike seda 17. aprillil ja tähista koos meiega mitmekesisuse päeva!

Veel on aega ka enda ettevõttes, organisatsioonis, koolis, noortekas või sõpruskonnas midagi mitmekesist ette võtta! Eeskuju näitavad mitmekesisuse kokkuleppega liitunud organisatsioonid nagu Telia, Kaubamaja, Swedbank ja ISS Eesti. Pane enda üritus kirja siin ja jaga oma tegemisi sotsiaalmeedias teemaviitega #mitmekesisus. Värskeima info saamiseks liitu kindlasti ka sündmusega Facebookis.

Mitmekesisuse päeva korraldab Eesti Inimõiguste Keskus koostöös Eesti mitmekesisuse kokkuleppe võrgustikuga.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
Ostukorv