Moslemite terrorirünnakud saavad 357% rohkem tähelepanu

The Guardian kirjutab Alabama ülikooli uuringust, mille järgi saavad moslemite rünnakud keskmiselt 105 pealkirja, teised vaid 15.

Vastavalt Alabama ülikooli uuringule saavad islamiäärmuslaste poolt toimepandud terrorirünnakud mittemoslemite korraldatud rünnakutest 357% rohkem USA ajakirjanduse tähelepanu. Teadlased kontrollisid terroritegude erinevaid näitajaid, et tagada materjali võrreldavus. Mitte-moslemite poolt (või juhtudel, kus kurjategija usku ei teatud) toime pandud terrorirünnakud said keskmiselt 15 pealkirja, samas kui moslemi-äärmuslaste poolt toime pandud 105 pealkirja.

Uuring põhineb USA-s aastatel 2006-2015 toimunud terrorirünnakutel, mis on registreeritud ülemaailmse terrorismi andmebaasis (The Global Terrorism Database). Eriti silmatorkav on kajastuste erinevus arvestades fakti, et valged ja parempoolsed terroristid korraldasid aastatel 2008-2016 peaaegu kaks korda rohkem terrorirünnakuid kui islamiäärmuslased.

Oluline erinevus on ka meediakanalite leviku lõikes. Kohalikud kanalid on tasakaalustatumad kui üleriiklikud, ebaproportsionaalselt rohkem pealkirju toodavad just üleriigilise levikuga uudistekanalid.

Loe ingliskeelset uudist koos viidetega siit.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
Ostukorv