Inimõiguste saadikud on valitud

Kevadel kutsusime inimesi üles asuma täitma inimõiguste saadiku ülesandeid. Nüüd oleme soovijate seast välja valinud kuus inimest ja augustis alustame ettevalmistusega. Enamus inimõiguste saadikuid elavad pealinna piirkonnas, kuid on ka Tartust ja väiksematest kohtadest pärit inimesi.

Tulevased saadikute juhendajateks on oma ala eksperdid, kes tutvustavad erinevaid inimõiguste valdkondi kokku viiel koolitusel, kus kolm käsitlevad inimõiguste erinevaid aspekte ja kaks kommunikatsiooni. Mõistagi saavad inimõiguste saadikud osaleda kõigil meie sisekoolitustel ja oleme neile abiks ja toeks kuniks nad on end kõigega kurssi viinud.

Valitud inimesed on empaatilised ja avatud suhtlejad, kellel on soov oma tegevusega kaasa aidata sellele, et Eesti oleks inimõigusi austav riik ja parem paik elamiseks igale Eesti inimesele.

Inimõiguste saadik on vabatahtlik, kes hoolib oma kogukonna turvatundest ning austab võrdselt iga inimese inimväärikust. Saadikud hakkavad jagama infot inimõiguste kohta, korraldama temaatilisi üritusi ning hoiavad EIK tiimi kursis oma kogukonna inimeste olukorraga. Miks? Eleanor Roosevelti sõnu laenates:

“Millisest kohast universaalsed inimõigused algavad? Väikestest kohtadest kodu lähedal – nii lähedal ja nii väikestest, et neid ei ole maailmakaartidel nähagi. Aga siiski on see iga inimese maailm: naabruskond, kus ta elab; kool või kõrgkool, kus ta õpib; tehas, talu või kontor, kus ta töötab. Need on kohad, kus iga mees, naine ja laps ootab diskrimineerimiseta võrdseid õigusi, võrdseid võimalusi, võrdset väärikust. Kui neil õigustel ei ole tähendust nendes kohtades, pole neil tähendust kusagil. Ilma kodanike ühiste pingutusteta neid õigusi kaitsta kodu lähedal ei tasu meil loota nende edendamisele maailmas laiemalt.”

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
Ostukorv