Homme toimub Tallinnas kõrgetasemeline varjupaiga- ja pagulaspoliitika konverents

Homme, 20. märtsil toimub Tallinnas rahvusvaheline konverents „Euroopa ühise varjupaigapoliitika väljakutsed”, kus osaleb Euroopa Komisjoni siseasjade volinik Cecilia Malmström.

Eesti Inimõiguste Keskus ja Eesti Pagulasabi korraldavad 20. märtsil Tallinnas kõrgetasemelise konverentsi “Euroopa ühise varjupaigapoliitika väljakutsed”, mis kutsub üles vaagima varjupaigapoliitika tuleviku üle Eestis ja Euroopa Liidus laiemalt.

Arutusele tuleb Euroopa ühise varjupaigasüsteemi tulevik, selle kvaliteet ja ees seisvad väljakutsed. Samuti varjupaigataotlejate kinnipidamine, selle alternatiivid ning taotlejate ligipääs tööturule. Viimases paneelis tutvustavad Riigikogu fraktsioonide esindajad oma erakonna nägemust Eesti varjupaigapoliitika tulevikust.

Lisaks volinik Malmströmile saavad konverentsil sõna Eesti välisminister Urmas Paet, ÜRO Pagulaste Ülemvoliniku Ameti Euroopa büroo direktor Vincent Cochetel ning Euroopa Pagulaste ja Väljarännanute Nõukogu (ECRE) peasekretär Michael Diedring, mitmed Riigikogu liikmed ning Eesti ja Euroopa spetsialistid.

Konverents leiab aset Tallinnas, Nordic Hotel Forumis, Viru väljak 3, algusega kell 10.

Konverents toimub Eesti Pagulasabi ja Eesti Inimõiguste Keskuse ühisprojekti “Huvikaitse võimendamine varjupaiga- ja pagulaspoliitikas” raames, mida rahastab Avatud Eesti Fondi vahendusel Vabaühenduste Fond.

Info ja konverentsi programm aadressidel:
www.pagulasabi.ee/konverents
www.humanrights.ee

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#pagulased
Ostukorv