Inimõiguste päeval koguti toetust pagulaste lõimumiskeskuse avamiseks

Üle maailma 10. detsembril tähistatava inimõiguste päeva puhul rõhutasid Eesti Inimõiguste Keskus ja Eesti Pagulasabi, et inimõigused kehtivad eranditult kõigile. Erilist tähelepanu tuleb pöörata neile, kes on tagakiusamise tõttu olnud sunnitud oma koduriigist lahkuma ja viibima võõras keskkonnas, mida nad ei tunne ja kus ei oska ise oma õiguste eest seista.

Selleks, et toetada pagulaste toimetulekut ja lõimumist Eesti ühiskonda, koguti inimõiguste nädala jooksul annetusi mittetulundusliku pagulaste lõimumiskeskuse avamiseks Tartus. “Eelkõige toimuvad nendes ruumides nii ühingu igapäevane töö kui ka erinevad lõimumisüritused, kus saavad kokku eestimaalased ja pagulased, et teineteiselt õppida ja üksteisele õpetada,” selgitab lõimumiskeskuses toimuvat Ingi Mihkelsoo Eesti Pagulasabist.

Keskuses on plaanis luua ka ööbimisvõimalus neile pagulastele, kel teatud eluetapil peavarju ei ole. “Peamiselt läheb ajutist majutust vaja neil pagulastel, kes on värskelt saanud Eesti riigilt elamisloa, kuid kellel pole veel kohta, kuhu minna elama”, ütles Mihkelsoo.

Eelmisel nädalal inimõiguste päeva puhul toimunud annetuskampaania käigus kogunes kokku lausa 5935€! Sellest 3000€ laekus ühelt väga lahkelt Eesti ettevõttelt. Suuremad summad olid veel 1500€ eraisikult, 150€ eraisikult ning 100€ ettevõttelt. Nendest rahadest plaanime teha lõimumiskeskuses remonti, peamiselt ehitada välja dušši- ja kööginurk, sisustada õppeklass, tekitada juurde pagulaste ajutiseks majutuseks mõeldud voodikohti ning tasuda keskuse ruumide eesti üüri.

Annetada saab ka edaspidi kas Eesti Pagulasabi kodulehel olevate pangalinkide abil: http://pagulasabi.ee/ma-toetan-pagulasi või tehes ülekanne Eesti Pagulasabi MTÜ kontole 10220015188017 (SEB) või 221056272250 (Swedbank). Annetusi kasutatakse pagulaste lõimumiskeskuse hädaremondi ja üürikulude katteks.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#pagulased
Ostukorv