Eesti Pagulasabi avab Tartus pagulaste lõimumiskeskuse

Üle maailma 10. detsembril tähistatava inimõiguste päeva puhul rõhutavad Eesti Inimõiguste Keskus ja Eesti Pagulasabi, et inimõigused kehtivad eranditult kõigile. Erilist tähelepanu tuleb pöörata neile, kes on tagakiusamise tõttu olnud sunnitud oma koduriigist lahkuma ja viibima võõras keskkonnas, mida nad ei tunne ja kus ei oska ise oma õiguste eest seista.

“10. detsembril 20 aastat tagasi võttis Inimõiguste Maailmakongress vastu Viini ülddeklaratsiooni ja tegevuskava, millega asuti inimõiguste kaitsel suur samm edasi,” ütles Eesti Inimõiguste Keskuse juhataja Kari Käsper. “Samas on inimõiguste tagamisega siiski probleeme ning eriti teravalt tulevad inimõiguste kaitse süsteemi puudused välja varjupaigataotlejate ja pagulaste puhul.”

Selleks, et toetada pagulaste toimetulekut ja lõimumist Eesti ühiskonda, kogutakse inimõiguste nädala jooksul annetusi mittetulundusliku pagulaste lõimumiskeskuse avamiseks Tartus. “Eelkõige toimuvad nendes ruumides nii ühingu igapäevane töö kui ka erinevad lõimumisüritused, kus saavad kokku eestimaalased ja pagulased, et teineteiselt õppida ja üksteisele õpetada,” selgitab lõimumiskeskuses toimuvat Ingi Mihkelsoo Eesti Pagulasabist. Mihkelsoo sõnul on keskuses plaanis luua ka ööbimisvõimalus neile pagulastele, kel teatud eluetapil peavarju ei ole. “Peamiselt läheb ajutist majutust vaja neil pagulastel, kes on värskelt saanud Eesti riigilt elamisloa, kuid kellel pole veel kohta, kuhu minna elama”, ütles Mihkelsoo.

Annetada saab kas Eesti Pagulasabi kodulehel olevate pangalinkide abil: http://pagulasabi.ee/ma-toetan-pagulasi või tehes ülekanne Eesti Pagulasabi MTÜ kontole 10220015188017 (SEB) või 221056272250 (Swedbank). Annetusi kasutatakse pagulaste lõimumiskeskuse hädaremondi ja üürikulude katteks.

10. detsembril 1948. aastal võttis ÜRO peaassamblee vastu inimõiguste ülddeklaratsiooni. Eesti vabaühendused tähistavad tänavu 65 aasta möödumist deklaratsiooni vastuvõtmisest inimõiguste nädalaga. Programmiga saab tutvuda siin: http://pagulasabi.ee/inimoiguste-nadal

Inimõiguste nädala programmi panid kokku Avatud Eesti Fond, Inimõiguste Instituut, Eesti Inimõiguste Keskus, Eesti Pagulasabi, SA Unitas, Avatud Vabariik, Eesti Puuetega Inimeste Koda ja Rahvusvahelise Migratsiooniorganisatsiooni Eesti esindus.

 

 

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#pagulased
Ostukorv