Kohtumine siseministeeriumi ja PPA ametnikega arutlemaks VRKSi muutmise seaduse eelnõu üle

Eesti Inimõiguste Keskuse pagulaste õigusabikliiniku vanemõigusekspert Anne Veerpalu ning nooremõigusekspert Anni Säär kohtusid esmaspäeval, 18. veebruaril, Siseministeeriumi kutsel ministeeriumi ning Politsei- ja Piirivalveameti ametnikega, et arutada Eesti Inimõiguste Keskuse ettepanekuid Välismaalasele rahvusvahelise kaitse andmise seaduse eelnõu sätete muutmiseks.

Arvesse võeti üks ettepanek ning eriarvamusele jäädi enamuses, mille osas inimõiguste keskus muudatusi tegi. Ministeerium aga lubas mõelda veel muudatuse peale, mille osas erimeelsusi oli ning viitas ka mitmetele teistele eelnõudele, mis samuti teemat käsitlevad.

Eesti Inimõiguste Keskus loodab, et ministeerium kaasab tulevikus keskust eelnõude arutamisse varem ja arvestab rohkemate keskuse ettepanekutega. Samuti loodab keskus, et ministeeriumi ametnikud võtavad tulevikus meie poolt pakutavates koolitusprogrammides osa ja tutvuvad varjupaigaõigusega.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#pagulased
Ostukorv