Seminaril lahatakse Euroopa migratsioonipoliitika kitsaskohti

Homme, 20. novembril algusega kell 14.00, korraldab Eesti Inimõiguste Keskus seminari “Euroopa väljakutsed migratsiooni teemadega tegelemisel”. Seminar toimub Euroopa Liidu Majas (Rävala 4).
“Kreeka on üheks põhilisemaks põgenike sisenemisriigiks Euroopa Liitu,” sõnas sundrände teemalise teavitusprojekti juht Egert Rünne. “Küll aga ei toimi sealne migratsioonipoliitika piisavalt efektiivselt, et tagada kvaliteetne menetlus ning piisavalt kiire varjupaigataotlejate vastuvõtt,” sõnas Rünne. Seetõttu on oluline arutleda Euroopa Liidu liikmesriikide omavahelise solidaarsuse teemadel – kas piiririigid peaksid üksi hakkama saama pagulaste tulvaga või oleks mõistlik olla solidaarne ning proportsionaalselt jaotada pagulased kõigi Euroopa Liidu riikide peale?
Seminaril linastub Euroopa Põgenike ja Pagulaste Nõukogu (ECRE) eestvedamisel valminud lühike dokumentaalfilm “Kui palju edasi?”, mis kajastab just nimelt põgenike olukorda ja nende (pea olematut) integratsiooni ühiskonda. Kreeka ja teiste Euroopa Liidu piiririikide, kust palju põgenikke Euroopasse siseneb, olukorrast ja väljakutsetest annab ülevaate Ana Fontal, kes on ECRE avalike- ja pressisuhete vanemnõunik.
Lähiriikide (Balti- ja Põhjamaade) migratsioonipoliitika eripäradest kõneleb seminaril ÜRO Pagulaste Ülemkomissari Ameti (UNHCR) regionaalsete välissuhete vanemnõunik Markku Aikomus.
Seminari töökeeleks on inglise keel ja osalemine on tasuta.
Seminar on osa inimõiguste keskuse rahvusvahelisest sundrändest avalikkuse teavitamise projektist, mida kaasrahastavad EV Siseministeerium ja Euroopa Liit Euroopa Pagulasfondi kaudu.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#pagulased
Ostukorv