Varjupaigataotlejatele varajases staadiumis õigusabi andmise projekt

Eesti Inimõiguste Keskuses käivitub koostöös Iiri Pagulasabiga (Irish Refugee Council) septembris rahvusvaheline projekt “Varajases staadiumis õigusabi andmine varjupaigataotlejatele(“Early Legal Advice for Protection Applicants”), mida rahastab Euroopa Integratsiooni- ja Migratsiooni programm.

Projekti käigus viiakse läbi uuring nii iga partnerriigi (UK, Belgia ja Eesti) kui ka Euroopa Liidu tasandil, et mõista paremini erinevaid praktikaid, mis puudutavad õigusabi kättesaadavust ning õigusabi andmist varjupaigataotlejatele juba varases staadiumis. Valminud raporteid jagatakse nii poliitikakujundajaile kui ka praktilise tööga kokku puutuvatele ametitele, aga ka kolmandale sektorile.

Valminud raport peaks andma parema aruasaama varases staadiumis kättesaadava õigusabi efektiivsuse ja tõhususe kohta nii siseriiklikul kui ka Euroopa Liidu tasandil.

Projekt kestab kuni märtsini 2014.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#pagulased
Ostukorv