Pagulaste õiguskliinik otsib praktikante

TTÜ õiguse instituut, SA Eesti Inimõiguste Keskus ja Ühinenud Rahvaste Organisatsiooni Pagulaste Ülemvoliniku Amet (UNHCR) esitlevad

RAHVUSVAHELISE KAITSE JA MIGRATSIOONI ÕIGUSKLIINIK (HOA7018 6 EAP) varjupaigataotlejatele õigusabi andmiseks

Üliõpilane omandab: – ülevaate tähtsaimatest õiguslikest regulatiivaktidest ning poliitikatest seoses migratsiooni ja rahvusvahelise kaitse teemaga – reaalse arusaama menetlusetappidest rahvusvahelises kaitsemenetluses, kliendi eripärast varjupaigamenetluses ning õigusabi kättesaadavuse vajalikkusest migratsiooniga seotud menetlustes.

Kursus algab kolme sissejuhatava seminariga ning rahvusvaheliste ekspertide ettekannetega. Seejärel tutvustab õiguskliiniku juhendaja õiguskliiniku meetodeid ja protseduure. Juhendaja juhendamisel külastavad tudengid väljasaatmiskeskust, varjupaigataotlejate vastuvõtukeskust, kohtuvad varjupaigataotlejatega ning nõustavad neid varjupaigamenetluse teemadel. Erinevate advokaatide juhendamisel koostavad tudengid juriidilisi dokumente varjupaigamenetluses esitamiseks, suhtlevad ametivõimudega, otsivad andmeid ja materjale käimasolevate kaasuste jaoks ning osalevad varjupaigataotlejate intervjuudel. Juriidilise õigusabi osutamine võib toimuda telefonitsi, e-mailide kaudu ja kohtumiste teel nii Tallinnas kui ka Illuka Varjupaigataotlejate Vastuvõtukeskuses.

Aines saavad osaleda õigusteaduse õppekaval õppivad kolmanda kursuse bakalaureusetudengid ja magistrandid.

Eduka praktika korral ainepunktide väärtuses STIPENDIUM! Kohtade arv on piiratud, registreeru ÕISis kohe!

Lisainformatsioon:

Lektor Anne Veerpalu
anne.adamson@ttu.ee

Projektijuht Kristi Toodo
kristi.toodo@humanrights.ee

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#pagulased
Ostukorv