Marianne Meiorg ja Kristi Toodo käisid konverentsil Riias

Inimõiguste keskuse juhatuse liige Marianne Meiorg ja pagulasprogrammi juht Kristi Toodo osalesid Kesk- ja Ida Euroopa ning Põhjamaade konverentsil teemal “Varjupaigataotlejate kinnipidamine ning alternatiivid kinnipidamisele, Riias 15.-16. detsembril 2011.

Konverents toimus Euroopa Pagulasfondi projekti Steps to Freedom raames, mis kestis 18 kuud ning käesoleva aasta lõpus ka lõppeb. Projekti juhtpartneriks oli Läti Inimõiguste Keskus ning teisteks projekti partneriteks ÜRO Pagulaste Ülemkomissari Amet (UNHCR), Eesti, Leedu, Tsehhi ja Slovakkia organisatsioonid, kellest igaüks viis oma riigis läbi põhjaliku vaatluse ning seaduste analüüsi varjupaigataotlejate kinnipidamise kohta ning koostas vastava raporti. Lisaks projekti partneritele oli konverentsile kaasatud ka hulgaliselt väliseksperte erinevatest Kesk-Euroopa riikidest ja organisatsioonidest.

Konverents oli suunatud ministeeriumide esindajatele, poliitikate kujundajatele, kohtunikele, juristidele, järelvalve- ja abiorganisatsioonidele. Kahe päeva jooksul osaleti viies erinevas arutelus. Igas paneelidiskussioonis olid mõned partnerorganisatsioonide esindajad, kes andsid ülevaate oma riigis toimuvast ning kuni kaks väliseksperti, kes jagasid oma kogemusi ning riikide parimaid praktikaid, eelkõige alternatiivide leidmisel varjupaigataotlejate kinnipidamisel.

Eesti olukorda ning raportit, mis ka peagi trükist tuleb, esitles Kristi Toodo. Samuti kajastab sama projekti raames valmiv viit riiki hõlmav võrdlev koondraport, mille on koostanud sõltumatu välisekspert Daphné Bouteillet-Paquet. Nimetatud raportid leiab 2012. aasta algusest ka inimõiguste keskuse kodulehelt.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#pagulased
Ostukorv