Osale konkursil “Elust uuel kodumaal!”

Rahvusvaheline Migratsiooniorganisatsioon (IOM) kutsub üles kõiki sõltumata vanusest osalema võistlusel „Elust uuel kodumaal“. Oodatud on tõsielulised lood, uurimustööd ja intervjuud eestimaalaste elust väljaspool Eestit või siis elust Eestis kui uuel kodumaal. Konkursi eesmärgiks on jäädvustada Eestist põgenenud inimeste tõestisündinud lood ning teistest kultuuridest pärit inimeste teekond Eestisse. Lood ja uurimustööd on oodatud neljapäeva, 10. novembrini 2011.

Teema: oodatud on reaalsed põgenemist ja pagulust kajastavad lood. Näidisteemad on järgmised:

  • Memme Eestist põgenemine (lapselapse intervjuu või uurimustöö vanaema jutu/kirjade põhjal)
  • Kanadas lõimumise lugu (Eesti pagulase jutustus Kanadas uue elu alustamisest)
  • Eesti – minu uus kodumaa (valgevene pagulase Eesti ühiskonda sulandumise lugu).

Žanr ja formaat: osalejad võivad kirjutada eluloolisi esseesid, intervjueerida või kirjutada uurimustöid – oluline, et keskne roll oleks põgenenud/paguluses elava inimese tunnete, mõtete ning kogemuste kajastamisel. Ka loo formaat ei ole tähtis – võib saata käsikirjalisi ja/või pildimaterjaliga lugusid nii paberkandjal kui ka meili teel.

Osalejad: oodatud on nii eesti-, vene- kui ka inglisekeelsed kirjutised igas vanuses põgenikelt, pagulastelt, immigrantidelt ning nende intervjueerijatelt.

Tulemused: võistluse tulemused selguvad detsembris ning parimad tööd avaldatakse kogumikuna.

Tähtaeg:
Tööd on oodatud 10. novembrini 2011.a märksõnaga „KONKURSS „Elust uuel kodumaal““ aadressilespiras@iom.int või postiaadressil:
IOM Tallinn
Jõe 9/Ahtri 12
10151 Tallinn

Palun lisage enda võistlustööle järgmised andmed: ees- ja perenimi, vanus, e-posti aadress ja aadress.

Info: täpsustavad küsimused palutakse saata meiliaadressile spiras@iom.int

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#pagulased
Ostukorv