Täna on rahvusvaheline homofoobia ja transfoobia vastane päev

Täna tähistab kogu maailm rahvusvahelist homofoobia ja transfoobia vastast päeva (International Day Against Homophobia and Transphobia ehk IDAHOT).

Sellel päeval on hea tõdeda, et Riigikogus läbis esimese lugemise võrdse kohtlemise seaduse eelnõu, mille läbi kõrvaldadakse sotsiaalsete gruppide ebavõrdne kohtlemine ning tagatakse kõigile inimestele ühtlane kaitse diskrimineerimise eest olenemata nende rahvusest, rassist, nahavärvusest, usutunnistusest või veendumusest, vanusest, puudest või seksuaalsest sättumusest. Samuti leiab homo- ja transfoobse vaenu õhutamise ühiskonnas üha enam hukkamõistu.

Eesti Inimõiguste Keskus kutsub sel päeval Riigikogu üles vastu võtma kooseluseaduse rakendusaktid, et tagada kooseluseaduse probleemideta rakendamine ka praktilisel tasandil. Paljud paarid on juba oma kooselu registreerinud ja kooseluseaduse alusel on toimunud kümmekond lapsendamist, aga rakendusaktide puudumine tähendab mitmeid praktilisi probleeme. LGBT+ kogukond, samasooliste paaride pered ja nende lapsed on ühiskonna täisväärtuslik osa, kelle inimõigused peavad olema kaitstud sarnaselt teiste ühiskonnaliikmetega.

Kõigile, kes soovivad IDAHOT päeva tähistada sotsiaalmeedias, on Eesti Arstiteadusüliõpilaste Selts loonud võimaluse muuta oma profiilipilti lihtsa äpiga. LOVE profiilipildiga saadate sõnumi, et inimest tuleb võtta sellisena, nagu ta on, sõltumata tema seksuaalsusest või soolisest identiteedist.

Oma profiilipildi saate muuta selle lihtsa äpiga. http://www.eays.ee/idaho/

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#vordne-kohtlemine
Ostukorv