Täna tähistatakse Eestis mitmekesisuse päeva

Täna tähistatakse üle Eesti teist korda mitmekesisuse päeva, mille eesmärk on märgata ning väärtustada iga inimese tähtsust ja erakordsust.

Mitmekesisuse päeva puhul seisab terve 13. aprilli päeva Nordic Hotel Forumi (Viru väljak 3) ees mitmekesisuse päeva lilleinstallatsioon. Lisaks korraldavad umbes poolsada mitmekesisuse kokkuleppega liitunud ettevõtet ja organisatsiooni üle Eesti sadakond üritust nii oma töötajatele kui ka kõigile huvilistele.

“Meil on hea meel, et üha rohkem Eesti ettevõtteid ja organisatsioone väärtustab oma töös ja suhetes mitmekesisuse põhimõtteid. Sellest võidavad nii nende kliendid, organisatsioonid ise ja ka terve ühiskond,” ütles mitmekesisuse päeva eestvedaja Kelly Grossthal Eesti Inimõiguste Keskusest.

“Lisaks inimlikele väärtushinnangutele näitavad uuringud, et ettevõtetele on mitmekesisusest ka väga praktilist kasu. Eriilmelisem töökollektiiv peegeldab ühiskonda ning seda paremini oskab ettevõte või organisatsioon näha ja vastata mitmekesise klientuuri vajadustele ja soovidele.”

Täna liitub mitmekesisuse kokkuleppega ka viis uut organisatsiooni. Liitumisega kinnitavad nad, et hindavad mitmekesisuse põhimõtteid nii oma töötajate kui klientide seas ning kohtlevad neid võrdselt. Varem on mitmekesisuse kokkuleppega liitunud juba 65 avaliku, kolmanda sektori või äriorganisatsiooni.
Mitmekesisuse päeva korraldab Eesti Inimõiguste Keskus koos mitmekesisuse kokkuleppega liitunud organisatsioonidega.

Rohkem teavet mitmekesisuse päeva kohta ja ürituste kaarti näeb erinevus rikastab veebilehelt.

 

Lisainfo:

Kelly Grossthal
võrdse kohtlemise ekspert
Eesti Inimõiguste Keskus
5450 1610
kelly.grossthal@humanrights.ee

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#mitmekesisus
Ostukorv