Homme tähistatakse üle Eesti mitmekesisuse päeva

Homme, 13. aprillil toimub üle Eesti mitmekesisuse päev, mille eesmärk on märgata ja väärtustada iga inimese tähtsust ja erakordsust.

Eesti mitmekesisuse päeval julgustame kõiki märkama, et:

  • Inimesed meie ümber on erakordsed ning meil kõigil on õigus võrdsele kohtlemisele.
  • Mitmekesisus on võimalus. Erinevad inimesed, olenemata oma soost, vanusest, rahvusest, seksuaalsest sättumusest, usutunnistusest või erivajadusest, rikastavad ühiskonda ja annavad võimaluse üksteiselt õppida.
  • Erinevad inimesed, kellel on võrdsed võimalused, loovad mitmekesise ühiskonna, mis on rahumeelne, kestlik ja loov.

Terve homse päeva seisab Nordic Hotel Forumi (Viru väljak 3) ees spetsiaalne mitmekesisuse päeva lilleinstallatsioon. Samuti on mitmekesisuse kokkuleppega liitunud organisatsioonid selleks nädalaks kavandanud mitmesuguseid tegevusi, mis on nähtavad veebikaardil erinevus rikastab lehel.

Homme toimub ka mitmekesisuse kokkuleppe uus laienemisring, millega liitudes kinnitavad ettevõtted või avaliku sektori organisatsioonid, et hindavad mitmekesisuse põhimõtteid oma töötajate ja klientide seas. Sellel aastal liituvad kokkuleppega Aus Design OÜ, Vabaühenduste liit EMSL, Ericsson Eesti AS Tallinna tehas, If P&C Insurance AS ja Cash On Go Ltd.

Mitmekesisuse päev ja lilleinstallatsioon on sündinud Eesti Inimõiguste Keskuse ning mitmekesisuse kokkuleppega liitunud ettevõtete ja organisatsioonide koostöös.

Mitmekesisuse päeva, korraldatavate sündmuste ning mitmekesisuse kokkuleppe ja sellega liitunud organisatsioonide kohta saab lisainfot erinevus rikastab lehelt.

 

Lisainfo:

Kadri Väljaste
mitmekesisuse päeva koordinaator
Eesti Inimõiguste Keskus
644 5148
kadri.valjaste@humanrights.ee

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#mitmekesisus
Ostukorv