Seminar 1. aprillil: Mitmekesisus kui väärtus


Mitmekesisus kui väärtus
Töö-, pere- ja eraelu tasakaal võrdsete võimaluste tagajana tööturul

1. aprillil 13.00-16.00 Swissôtel Tallinna konverentsikeskuses (Tornimäe 3)

1.aprillil korraldavad Eesti Inimõiguste Keskus ja Eesti mitmekesisuse võrgustik seminari, kus töö-, pere- ja eraelu tasakaalu teemat vaadatakse mitmekesisuse juhtimise ja võrdse kohtlemise edendamise valdkonna vaatepunktist. Seminaril esineb mitmekesisuse juhtimise (diversity management) valdkonna tippekspert Lisa Ann Cooper Norrast. Ühtlasi tutvustamine seminaril 13. aprillil toimuva mitmekesisuse päeva plaane ning seminar on ka projekti „Töö-, pere- ja eraelu tasakaal võrdsete võimaluste tagajana tööturul“ lõpuseminar.

Peaesineja Lisa Ann Cooper töötas aastaid tippjuhina erinevates Euroopa telekommunikatsiooni ettevõtetes ning täna tegeleb nende ettevõtete nõustamisega, kes soovivad ühiskonna mitmekesisusega oma äriotsustes arvestada. Lisaks on Cooperil avaliku sektori kogemus, nii vastutas ta erinevate Norra riiklike integratsiooniprogrammide eest Norra Integratsiooni ja Mitmekesisuse Direktoraadis (The Directorate of Integration and Diversity). Cooperi loodud Leadership Foundation koordineerib ka Norra mitmekesisuse kokkuleppe tegevusi. Vaata ka Lisa Anni TEDx kõnet, kus ta räägib oma teekonnast mitmekesisuse valdkonnas.

Meie seminaril räägib Ameerika Ühendriikide taustaga, kuid juba ligi kaks aastakümmet Norras elav Lisa Ann, miks on töö-, pere- ja eraelu tasakaalu teemaga tegelemine ettevõtete ja organisatsioonide jaoks kasulik, jagab Norra kogemusi ning asetab teema laiemasse mitmekesisuse ja võrdsete õiguste konteksti.

Eestis on töö-, pere- ja eraelu tasakaalu teemadel viimastel aastatel juba omajagu arutletud ning mitmed tööandjad on astunud reaalseid samme, et nende töötajatel oleks erinevate rollide ühitamisel piisavalt paindlikkust. Euroopa mitmekesisuse kokkulepped tegelevad  paindlikkuse teemaga eelkõige põhjusel, et töö-, pere- ja eraelu tasakaalu ühitamise temaatika teadvustamine aitab tööturule paremini siseneda ja seal edeneda mitmetel gruppidel, kes on olnud tööturul tõrjutud või vähemeelistatud seisus, näiteks väikelaste vanemad, tudengid, eakad või ka inimesed, kes hoolitsevad pikaajalist hoolt vajava perekonnaliikme eest. Eesti mitmekesisuse kokkulepe on Euroopa võrgustiku liige aastast 2012.

Seminari rahastajad: Kodanikuühiskonna sihtkapital, siseministeerium ja Sotsiaalministeerium (Norra finantsmehhanismist aastatel 2009-2014 rahastatav programm „Sooline võrdõiguslikkus ning töö- ja pereelu tasakaal“).

 

Päevakava:

12.30-13.00 Registreerumine ja suupisted

13.00 Avasõnad, Kelly Grossthal, Eesti Inimõiguste Keskus

Ministri tervitus (kinnitamisel)

13.30–14.00 Mitmekesisuse päeva tutvustus koostöös erinevate ettevõtete ja organisatsioonidega

14.00- 16.00 Lisa Ann Cooperi ettekanne ja töötuba

16.00 Seminari lõpetamine

Registreerumine toimub aadressil http://goo.gl/forms/oiQ2V6phB6 kuni kohtade täitumiseni.

 

Lisainfot jagab:
Kadri Väljaste
kadri.valjaste@humanrights.ee
Mitmekesisuse päeva koordinaator

Eesti Mitmekesisuse Kokkulepe / Estonian Diversity Charter www.austameerinevusi.ee
Eesti Inimõiguste Keskus / Estonian Human Rights Centre www.humanrights.ee
Mitmekesisuse päev toimub sel aastal 13. aprillil! Loe lisa: http://www.erinevusrikastab.ee/mitmekesisuse-paev/

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#mitmekesisus
Ostukorv