Inimõiguste keskusel valmis juhend „Sõbralik töökoht“ tööandjatele

Eesti Inimõiguste Keskusel valmis koostöös Eesti mitmekesisuse kokkuleppe liikmetega juhend „Sõbralik töökoht“. See on tööandjatele abiks sõbraliku töökeskkonna loomisel, kus töötajate õigused on kaitstud ning võrdne kohtlemine au sees. Lugejale tutvustatakse valdkonna põhimõisted, antakse lihtsaid juhiseid diskrimineerimisvaidluste vältimiseks ning õpetatakse lahendama ebavõrdse kohtlemisega seotud olukordi.

„Sõbraliku töökoha“ juhendi koostas õigusteadlane Mari-Liis Sepper. Eessõna kirjutas sellele ettevõtlusminister Liisa Oviir, kes tõdeb muuhulgas, et Eesti majandusel ja ettevõtetel on mitmekesisuse austamisest palju võita ning need organisatsioonid, kes seda senini pole mõistnud, jäävad väärtuslikust tööjõust lihtsalt ilma.

Sõbralikus töökohas austatakse kõigi õigusi ning hea tööandja oskab oma mitmekesist kollektiivi juhtida selliselt, et kedagi ei diskrimineerita. Mitmekesisuse väärtustamine tähendab erinevuste aktsepteerimist ja sõbralikku ning sallivat suhtumist erisugustesse inimestesse. Juhendist saab teada, mis on mitmekesisus ning kuidas seda töökollektiivis edendada. Samuti kirjeldatakse, milliseid keerulisi situatsioone võib mitmekesise organisatsiooni juhtimine kaasa tuua ning millised on võimalikud lahendused.

Vaata juhendit “Sõbralik töökoht”.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#mitmekesisus
Ostukorv