Mitmekesisust väärtustavate ettevõtete ja organisatsioonide ring laienes

Täna allkirjastavad kaheksa uut liitujat Eesti mitmekesisuse kokkuleppe, mis ühendab nüüd juba 68 mitmekesisust ja võrdse kohtlemise põhimõtet austavat organisatsiooni ja äriettevõtet. Selle aasta liitujad on AdCash, Eesti Puuetega Inimeste Koda, Kultuuriministeerium, MTÜ Helpific, SEB Pank, Sotsiaalministeerium, Teater NO99 ja TransferWise.

Mitmekesisuse kokkuleppe näol on tegu väärtuspõhise dokumendiga, millega liitudes kinnitab ettevõte või avaliku sektori organisatsioon, et hindab mitmekesisuse ja võrdse kohtlemise põhimõtteid nii oma töötajate, klientide kui koostööpartnerite seas.

Kokkuleppega liitunud moodustavad võrgustiku, mille kaudu jagatakse parimaid praktikaid, kogemusi, korraldatakse koolitusi ja konverentse. „Võrgustikuna soovime omalt poolt panustada sellise Eesti kujunemisse, kus salliv, kaasav ja diskrimineerimisvaba töökeskkond on iseenesestmõistetav. Selle eelduseks on aga austus erinevuste suhtes: keskkond, kus erinevad ideed, kogemused, oskused ja inimesed on teretulnud,“ ütles kokkuleppe koordinaator Kelly Grossthal.

Mitmekesisuse kokkulepe algatati 2012. aastal Tallinna Tehnikaülikooli õiguse instituudi ja esimesena liitunud 17 ettevõtte poolt, täna koordineerib kokkuleppega seotud tegevusi Eesti Inimõiguste Keskus. Keskus on avalikes huvides tegutsev sõltumatu sihtasutus, mille eesmärk on edendada inimõiguste kaitset Eestis ja mujal.

 

Lisainfo:

Kelly Grossthal
5450 1610
Mitmekesisuse kokkuleppe koordinaator
Eesti Mitmekesisuse Kokkulepe / Estonian Diversity Charter www.austameerinevusi.ee
Eesti Inimõiguste Keskus / Estonian Human Rights Centre www.humanrights.ee

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#mitmekesisus
Ostukorv