Eesti Inimõiguste Keskus otsib tulevast koolitajat laste õiguste valdkonnas

Eesti Inimõiguste Keskus on partneriks üleeuroopalisele projektile „Unlocking Children’s Rights: Strengthening the capacity of professionals in the EU to fulfil the rights of vulnerable children“, mille eesmärgiks on tõsta lastega tegelevate spetsialistide teadlikkust laste põhiõigustest ja alaealiste õigustest kohtumenetluses. Eraldi keskendub projekt lastele, kes on eriti haavatavas situatsioonis. Projekti käigus koostatakse partneritega Iirimaalt, Ungarist, Poolast, Slovakkiast, Kreekast, Bulgaariast, Tšehhist, Itaaliast ja Inglismaalt erinevaid õppematerjale ning viiakse läbi koolitusi. Projekti eestvedaja ja peamine partner on Coram Children’s Legal Centre, alaealistele õigusabi pakkuv keskus Inglismaalt.

Projekti üheks osaks on välja õpetada koolitajad, kes oskavad hiljem koolitada oma kodumaal lastega tegelevaid spetsialiste laste õigustest. 26.-28. jaanuaril toimub Milanos koolitus tulevastele koolitajatele teemal, kuidas suhelda lastega eakohaselt olukordades, kus lapselt on võetud vabadus, seda on piiratud või ta osaleb kohtu(eelses)menetluses ühe osapoolena. Koolitus keskendub eelkõige meetoditele, mida kasutada ja vähem õiguslikule poolele.

Kõik koolitusega seotud kulud on projekti poolt kaetud ning tulevastele koolitajatele on ette nähtud ka tasu koolitusel osalemise eest. Eesti koolitaja on hiljem kohustatud läbi viima neli samalaadset koolitust Eestis, kuupäevad lepitakse omavahel kokku jooksvalt. Koolituste läbiviimise eest on ette nähtud töötasu ja selleks sõlmitakse Eesti Inimõiguste Keskusega käsundusleping.

Koolitajaks ootame kandideerima inimesi, kes on töötanud erialal, kus tal on olnud kokkupuude lastekaitse ja/või õigusmõistmise valdkonnaga, nõutud on inglise keele oskus vähemalt kesktasemel ning eesti keele oskus tasemel, mis võimaldab koolituste läbi viimist eesti keeles. Kasuks tuleb varasem koolituskogemus.

Huvilistel palume saata oma CV ja motivatsioonikiri (maksimaalselt 200 sõna) hiljemalt 22.12 meilile kelly.grossthal@humanrights.ee

Lisainfot jagab ja küsimustele vastab:

Kelly Grossthal
projektijuht
5450 1610
Eesti Inimõiguste Keskus
www.humanrights.ee

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
Ostukorv