Inimõiguste keskus kohtus Lions klubiga

Eesti Inimõiguste Keskuse juhataja kohusetäitja Egert Rünne ning pagulasprogrammi juht Kristi Toodo kohtusid 10. novembril Kristiine Lions klubi liikmetega. Lions klubide ühendus on pika ja väärika ajalooga rahvusvaheline heategevuslik vabatahtlike organisatsioon. Rohkem saab nende tegemiste kohta lugeda siit.

Liikmeid oli kohal kolmekümne ringis ning keskus tutvustas neile oma töid ja tegemisi. Kõige rohkem diskussiooni tekitas ootuspäraselt pagulastemaatika. Küsimused olid inimlikud, just need, mida pole suudetud avalikkusele selgelt kommunikeerida. Läbirääkimata teemad tekitavadki hirme ning foobiaid pagulaste suhtes.

Põletavateks küsimusteks olid näiteks:

  • Kui palju on hetkel Eestis varjupaigataotlejaid?
  • Mis riikidest nad pärit on?
  • Kui palju saavad nad toetusi ning miks neid koheldakse eritingimustel?
  • Kuidas me saame üldse ümberasustatud pagulased Eestisse ja miks nad peaks siia tulla tahtma?
  • Kuidas välistatakse see, et mõni terrorist Eestisse ei tuleks ning kas ja millal varjupaigataotlejad tööle hakkavad?

Lisaks rääkisime üldistest inimõigustest ja suurimatest väljakutsetest. Eestis on teinud kahekümne aastaga läbi tohutu arengu. Praegu vajavad kaitset pigem vähemuste ja haavatavate gruppide õigused, mis tihti ei ole poliitiliselt populaarsed (rassismi vastu võitlemine, kooseluseadus, piirimonitooring, vangide valimisõigus jne).

Kui ka teistel kodanikeühendustel või organisatsioonidel on huvi meie tegevuse vastu, siis võtke julget ühendust: info@humanrights.ee

Inimõiguste keskuse väärtusi ning meie tegevusi saate toetata meie annetuskeskkonna kaudu: https://anneta.humanrights.ee

Egert Rünne

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
Ostukorv