Kari Käsper naaseb keskuse juurde jaanuaris

Hea toetaja,

Inimõiguste keskusel on käimas muutuste periood. Mitmed olulised projektid, mis on aidanud keskust muuta tugevamaks ja pädevamaks, on sel kevadel ja suvel edukalt lõppenud. Nende tulemusel loodi tegevust jätkav võrdse kohtlemise võrgustik ja seati alus strateegilisele hagelemisele, mille esimesi vilju näeme loodetavasti juba sügisel, kui mitte varem. Samuti oleme aktiivselt tegelenud annetamisvõimaluste loomisega: lisaks kodulehele anneta.humanrights.ee oleme ka annetuskeskkonnas Ma Armastan Aidata.

Ees ootavad mitmed veel vastutusrikkamad väljakutsed, nagu varjupaigataotlejate ja pagulaste inimõiguste tagamine, vihakõne ja vaenu õhutamise piiramine, diskrimineerimisohvritele tegelike abimeetmete tekitamine ja kooseluseaduse jõustumisele kaasaaitamine. Need väljakutsed nõuavad nii meie toetajatelt kui ka meilt endalt suurt pühendumist ja valmisolekut panustada.

Olen inimõiguste keskusel aidanud kasvada kogu selle viieaastase aja jooksul ning kavatsen senisest veel enam pühenduda keskuse mõju ja võimekuse kasvatamisele. Aga enne seda vajan aega, et senisest tegevusest veidi puhata ja leida nii enda jaoks uut jõudu ja energiat ja anda seda ka teistele. Seetõttu olen otsustanud minna kuni järgmise aasta jaanuarikuuni akadeemilisele puhkusele, et reflekteerida seni saavutatu üle ja keskenduda pooleliolevatele doktoriõpingutele.

Minu äraolekul on juhataja kohusetäitjaks finants- ja haldusjuht Egert Rünne. Egertil saab augustis täis viis aastat keskuses töötamist. Selle aja jooksul on ta juhtinud olulisi projekte, nagu pagulasteemaline teavitusprojekt, võrdse kohtlemise alane arengukoostööprojekt Tadžikistanis ja annetuskeskkonna ülesehitamine.

Olen kindel, et inimõiguste keskusel on tänases ja tuleviku Eestis täita oluline roll. Usun siiralt, et keskus on võimekam kui varem, aga veel suurema mõju saavutamiseks peame senisest tugevamini oma liitlaste ja toetajatega seljad kokku panema. Seetõttu palun veelkord kaaluda püsiannetuse vormistamist läbi kodulehe anneta.humanrights.ee või annetuskeskkonnas Ma Armastan Aidata.

Soovin kõigile head suve ja tegusat sügist,

Kari

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
Ostukorv