EKRE liikmete väljaütlemised rõhutavad vajadust võidelda vihakõnega

Eesti sai eelmisel pühapäeval endale uue parlamendikoosseisu, mis on senisest kirjum. Valimistulemustes on nii positiivseid kui negatiivseid külgi; hoiame ennast jätkuvalt kursis nii koalitsiooniläbirääkimiste kulgemise kui parlamendi tööga ning vajadusel anname oma panuse.

Rassismil selle erinevates vormides ei tohi olla kohta Eesti poliitilises diskussioonis. Juba esimestel päevadel pärast valimisi on Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esindajad silma paistnud mitmete sõnavõttudega, mis pisendavad ja labastavad holokausti ning natsismikuritegusid. Sellised sõnavõtud ja aktiivsed sidemed teistes riikides tegutsevate neonatslike jõududega on murettekitavad. Tuletame meelde, et Riigikogu liige annab ametisse astudes vande, mille kohaselt tõotab jääda ustavaks Eesti Vabariigile ja põhiseaduslikule korrale, mille alusväärtuste hulka kuulub inimõiguste kaitse.

Samuti on põhiseaduse paragrahvi 12 teise lõike kohaselt rahvusliku ja rassilise vihkamise, vägivalla ja diskrimineerimise õhutamine seadusega keelatud ja karistatav. Paraku ei ole seadusandja karistusseadustiku vastavaid sätteid tõhusalt toimivaks teinud, mis tähendab, et rassistlik vaenuõhutamine jääb karistuseta. Eesti Inimõiguste Keskus seisab selle eest, et ükskõik millisel alusel vihkamisele ja diskrimineerimisele õhutamine saaks proportsionaalse ja hoiatava karistuse. Igaüks saab meie tööle kaasa aidata, annetades portaalis https://anneta.humanrights.ee.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
Ostukorv