Eesti Inimõiguste Keskus avas annetusportaali

Eesti Inimõiguste Keskus avas annetusportaali, mille kaudu saab panustada keskuse tegevusse inimõigusi tähtsustava Eesti nimel. Portaal asub aadressil anneta.humanrights.ee.

Inimõiguste keskuse juhataja Kari Käsperi sõnul aitab avatud annetusportaal muuta keskuse tööd mõjusamaks: “Inimõiguste alane töö sõltub suuresti projektipõhisest rahastamisest, mis seab meie tegevusele praegu piiranguid. Me ei saa alati tegeleda sellega, mida peame oluliseks.”

Meie kodulehelt leiab näiteid mõju kohta, mida Eesti Inimõiguste Keskus oma töös saavutanud on:

  • oleme aidanud tõsta LGBT inimeste ja teiste vähemuste võrdse kohtlemise oluliseks ühiskondlikuks teemaks, mis lõppes kooseluseaduse vastuvõtmisega eelmisel aastal;
  • oleme nõustanud enamikku Eestist varjupaika otsivaid inimesi, hoides ära tagasisaatmise tõttu tekkiva ohu nende elule või tervisel;
  • oleme jälginud riigis inimõiguste vallas toimuvat ning avaldanud igal aastal Eesti inimõiguste aastaaruande.

“Euroopa poliitilises olukorras, kus pead tõstab äärmuslus, on oluline mõista, et inimõigused ei ole enesestmõistetavad. Annetusportaali kaudu saab igaüks anda oma panuse, et hoida ja luua ühiskonda, kus tema inimõigused on esikohal,” sõnas inimõiguste keskuse annetusportaali eestvedaja Egert Rünne.

Keskuse eesmärk on anda Eesti inimestele võimalus ise inimõiguste tagamisele kaasa aidata. Aaadressil anneta.humanrights.ee saab annetada nii ühekordselt kui püsimakse või vabatahtliku tööga.

Eesti Inimõiguste Keskus on viis aastat tagasi asutatud avalikes huvides tegutsev sõltumatu sihtasutus, mille eesmärk on edendada inimõiguste kaitset Eestis ja mujal.

Annetusportaali valmimist rahastasid Siseministeerium ja Kodanikuühiskonna Sihtkapital.

 

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#inimoigused-eestis
Ostukorv