Inimõiguste lava Arvamusfestivalil

15. augustil korraldavad Eesti Inimõiguste Keskus, soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise voliniku kantselei ja Eesti Puuetega Inimeste Koda Paide Arvamusfestivalil inimõiguste lava. Kutsume neljas diskussiooniplokis arutlema inimõiguste  ja igapäevaelu kokkupuutepunktide üle.

Millised õigusi tuleks tänapäeval üldse inimõigusteks pidada? Kas töötamine on puudega inimesele privileeg või kohustus? Kas ja kui palju puudutab inimeste võrdne kohtlemine ettevõtteid? Lapsed on ühiskonna jaoks väärtus – kas seda on ka lastega naised? Nendele ja teistele küsimustele otsitakse vastuseid päeva jooksul toimuvates aruteludes.

 

15. august

Kell 12.30 – 14.00 Meie ühiskond ei ela üle sallimatust omaenda inimeste vastu. Mida tähendavad tänases Eestis inimõigused?

Kell 14.00 – 15.30 Töötamine – kas see on privileeg või kohustus?

Kell 16.00 – 17.30 Erinevus rikastab ettevõtteid ja organisatsioone: kuidas mitmekesisus enda kasuks tööle panna?

Kell 18.00 – 19.30 Lapsed on ühiskonna jaoks väärtus – kas seda on ka lastega naised? Iiberetoorika vs naistesse suhtumine tööturul

Vaata inimõiguste lava täpsemat programmi ja esinejaid Arvamusfestivali kodulehel.

 

Inimõiguste lava asub Paides festivali Tallinna maantee poolse sissepääsu juures (Tallinna tn 13 maja tagaküljel, Järvamaa Puuetega Inimeste Koja ees) ning on kõigile hästi ligipääsetav. Vaata festivaliala kaarti.

Vaata inimõiguste lava ka Facebookis.

Anneta inimõiguste heaks!

Halvad asjad juhtuvad seetõttu, et head inimesed on liiga passiivsed. Kui ka Sind on häirinud sallimatus ja inimõigustele vastandumine, siis tegutse!

Annetan
#vordne-kohtlemine
Ostukorv